:: verslag-1 :: verslag-2 :: verslag-3 :: verslag-4 ::

Reisverslag part 4, januari

Woensdag, 1 januari. Weer terug naar Geraldton gereden (471 k's) om uiteindelijk als er een stabiel hoge druk gebied komt langzaam verder naar het noorden op te klimmen, hier blijven we wachten op sunset-beach totdat de weerberichten aangeven dat Gnaraloo windzeker is. Onze oude vrienden van vorige keer zijn er ook en het wordt al heel snel weer supergezellig. 's Avonds naar de film geweest, de 'Two towers' van Lord of the ring. En pizza halen na afloop, geen wind gehad helaas, de dag ging vooral op aan het reizen (5 uur onderweg geweest)

uitzicht   sunset
Elke avond met z'n allen...   kijken naar de zonsondergang.

Donderdag, 2 Januari, gevaren op de point...maar de wind was haast te weinig om echt goed te kunnen varen, vage verhalen aangehoord van een paar duitse surfers over een 'tiger-shark' die voor de kust zou heen en weer zwemmen en niets gezien en gevoeld gelukkig, dus...m'n boek voor 'saaie momenten' maar tevoorschijn gehaald en op het strand al slapend in slaap gevallen (!!)

Vrijdag, 3 Januari, regen ! en de hele dag geen wind gehad, langzaam beginnen we ons zorgen te maken dat mede gezien de weerberichten we na echt een pechmaand te hebben gehad (qua wind) we nu ook deze eerste week van Januari niet op wind hoeven te rekenen. Vandaag opzoek gegaan naar een strand waar je met de auto vlak langs de vloedlijn kunt rijden om zo met een lang touw achter de auto te kunnen wakeboarden op marco's kiteboard. Niets gevonden, wel anderhalf uur vastgezeten en in de bloedhitte de auto uit het zand gegraven. Nog een volleybal competitie gehouden op de camping en daarna met z'n vieren zo'n 25 pannekoeken met citroen-sap(!) en wat suiker erop naar binnen gewerkt. Afgesproken om morgen voor hoog tij heel vroeg naar de point te gaan, daar is het zand veel steviger en kunnen we waarschijnlijk wel wakeboarden.

wakeruud   wakechris
Ruud aan het wakeboarden   en Chris doing well...

Zaterdag, 4 Januari, vanochtend vroeg iedereen om 6 uur uit z'n bed geroepen, opvallend genoeg was iedereen klaar voor vertrek in a couple of minute's. Dus op naar de Point om te proberen te wakeboarden, na wat goede actie en evenzo toffe crashes gaan we maar eens ontbijten. Maakt je wel hongerig zoveel activiteit 's Ochtends vroeg. De middag doorgebracht (het waaide weer niet) met volleyballen, daarna zwemmen in zee en wat relaksen tot het avond werd.

In de avond stappen met de italian en Chris en Chros in de 'circuit'. De crazy italian ging om twee uur s'ochtends zo dronken als een lor weer naar huis (natuurlijk tegen niemand zeggen en zelf achter het stuur kruipen), Mar en Chris hadden ook wat teveel naar binnen gewerkt en wilden zo rond 3 uur ook naar huis terwijl wij (Ruud, Chros en ik) juist lekker in de lounce room zaten te chillen en bezoek kregen van Cassie en Tara, 2 locale dames die benieuwd waren wie die onbekende jongens eigenlijk waren en zich voor kwamen stellen. Anyway, eindelijk naar huis na aandringen van aangeschoten broer(tje) en opeens zwaailichten en sirene's. The cop's are coming !!! Dachten dat wij helemaal in de olie waren en met een big smile komen ze naar het raam toe om mij in het zakje te laten blazen. Pech dus (voor hun) dat ik vanavond 'BOB' was en het was best lachen hun verbaasde gezicht te zien omdat ze eigenlijk verwachten een vette prent te kunnen geven.

the   Ruud-Chris
Italian stallion :-)   Ruud en Chris in the circuit

Zondag, 5 jan, Gevaren op de point. Cassie en Tara kwamen later ook nog kijken en Mar draaide torenhoge loops....heel lekker gevaren in 'Hells Gate' en Ruud heeft van het rif geproefd. Chros en Chris zaten samen met Ruud in een biercompetitie om wie als eerste een 'Forward-loop' zou maken. 't Idee was dat diegene die hem het eerst maakte de dag daarna gratis drinken kreeg van iedereen (Mar had zichzelf een aparte positie toegekend, smoes was dat hij forwards draaide bij de vleet).

's Avonds kregen we weer onverwacht bezoek van de dames die het waarschijnlijk gewoon leuk vinden om wat afleiding te hebben, (relakst is wel dat ze 'Cougar bourbon en UDL vodka fusion drankjes meenamen, mmmm). Al met al lekker gezellig groepje krijgen we zo. Altijd weer opvallend en leuk dat het bij onze tent plek is. Het is ook echt een lekker gezellig rommeltje aan het worden en we zitten haast elke avond met z'n achten bij onze camp-plaats sterke verhalen te vertellen en koud spul te drinken ;-)

campsite   together
de chaos !!!   en 's avonds bezoek

Maandag, 6 Jan, naar 'corronation-beach' en daar heeft Mar z'n eerste one-handed-forward gemaakt !!, Cassie en Tara waren weer komen kijken. Geen idee wat ons zo populair maakt, ze vervelen zich waarschijnlijk gewoon en zijn al lang blij wat alternatieve afwisseling te hebben. Of het moet zijn dat Ruud met zijn naam die een wat aparte betekenis heeft in het engels en zijn lengte nogal opvalt ;-) Het heeft ongeveer dezelfde betekenis als 'wanne have sex ?', so ....go figure... de reactie's elke keer als hij zich voorstelt.

on-the-way   overview
the road to 'corro'   Uitzicht over 'coronation beach'.

Dinsdag, 7 Jan, Het waait super, iedereen vroeg uit z'n bed want we gaan naar 'spot X', da's een plek waar normaal alleen maar locals komen en die niet iedereen weet te vinden. Dankzij dat we nu een 4-WD hebben kunnen we er nu ook heen, dus alle surfspullen in onze wagen ingeladen en met 3 wagens over een zanderige dirth- road gaan we met 6 man opweg. 2 van ons zullen het laatste stukje moeten lopen anders zakken we gegarandeerd weg, maar dat is blijkt later het afzien wel waard. Wat een plek en hoe mooi. Er zijn maar een stuk of 2 surfers aan het varen en later worden het er maximaal 15 surfers en dat op een plek waar we thuis alleen maar van kunnen dromen.

to-the-spot   road-ahead
The road to...   ...the spot X

Het ziet er echt behoorlijk 'heavy' uit en ik tuig in stilte en zenuwachtig mijn spullen op, alles 2 maal gecontroleerd en dan het azuurblauwe water maar in. Zo gespannen als ik was, zo heerlijk relakst is het varen tussen de enorme golven, achterin komen ze gerust boven mijn mast uit en die is zo'n 4.30 meter lang. Het golfrijden gaat haast vanzelf, alleen het lef hebben om jezelf van de golf naar beneden te laten storten om daarna hangend in de bocht de golf weer op te varen met een enorme gang, terwijl het monster haast over je heen dreigt te breken vraagt het uiterste van je. Gaat het fout, dan gaat het ook goed fout en wordt je meters lang onder water meegesleurd, al rollend bescherm je met je handen je hoofd tegen het rif en hou je je adem goed in totdat het eindelijk rustig wordt. Proberend in de wassende golf om boven te komen is nutteloos, het schuim is een dikke halve meter en je kunt daar toch niet doorheen ademen. Daarnaast weet je toch niet meer wat boven of beneden is als je gespoeld wordt in een golf zo groot als een huis van 2 verdiepingen.

overleg  
Overleg voor de 2 WD   Alles overladen in onze 4 WD

Ondanks onze goede conditie stoppen we elk uur even om op de kant wat bij te komen en onderwijl naar de anderen te kijken, Ruud is goed bezig en ook Chris en Chros (da's de andere Chris, maar anders kunnen we ze niet uit elkaar houden) doen gekke dingen. Heerlijk op de kant, in een warme zon, een 'Eski' met ijskoud bier, water en vruchtesap samen met een gezonde voorraad australische donuts geven ons het gevoel het enorm rijk te hebben op zo'n droomspot, surfen tot je erbij neervalt en met een adrenaline in je bloed waar je gewoon een licht gevoel van krijgt. Later in de middag als de golven alleen nog maar hoger worden komt Ruud opeens van het water af, al roepend en zwaaiend. Dichterbij gekomen zien we een scheur van de ene zijkant tot de andere over de bodem van zijn board lopen. Kapot en niet zijn beetje ook, hoe kan dat nu ? Niemand die't weet en Ruud nog minder, hij heeft wel wat sprongen gemaakt met vlakke landingen, maar dat hoeft niet altijd zo af te lopen. Maar varen is er dus voorlopig niet bij.

morningspot   by-noon
Spot 'X' in de ochtend   en later in de middag
Drama dus en dat op zo'n toffe dag, niemand die dan al kon vermoeden dat het nog niet over was. Marco, helemaal uitgerust geeft te kennen nog wat forward-loops te willen laten zien en wie weet wel z'n nieuwste truuk; de 'One Handed Frontloop' die er echt bizar uitziet. Anyway, iedereen kijken, camera's klaar en daar gaat Mar, een paar leuke sprongen en golfritten maar nog niets uitzonderlijks. Uiteindelijk gijpt hij vlak voor de kant en heeft een perfect stuk vlak water voor hem en een mooie opbouwende golf zo'n 50 meter verderop. Ruime windse koers en vol power vaart hij er keihard op af en stijgt tot zo'n 6 meter hoog na z'n lancering op een muur van water voordat hij een verlate 'Killer-loop' inzet, dat is een soort 'Forward' maar dan recht over je mast heen. Iedereen staat te kijken en kijkt elkaar aan als Mar iets doorgedraait op het water land en we het tuig zien schokken bij de landing en gelijk een harde knal horen. Daar gaat iets goed fout schiet door mij heen en inderdaad, Marco staat niet meer op. Even later zien we hem zwaaien en dat betekent 'help me' !

altitude   frontloop
Gewone sprong   en over de kop

Ik ga het water op want mijn board is het enige wat nog opgetuigt ligt, na een kruisrak zie ik tot mijn schrik Marco met z'n ene been bovenop zijn materiaal liggen; Been gebroken denk ik, o shit !!! 'Gelukkig' is het wat anders, niet z'n been, maar zijn surfboard is finaal door midden gegaan. Al zwemmend komen we eindelijk met alle resten aan bij de kant waar iedereen echt verwonderd staat te kijken wat die twee 'dutchies' voor type's zijn om 2 surfplanken zo snel achter elkaar door midden te krijgen. Maar goed, de foto's zeggen genoeg, gelukkig was de dag bijna aan het eind anders hadden we heel mooie vaarcondities moeten missen. Nu rest de gang naar de dealer en wat garantie-claims.

broke-together   end-off-jp
Twee slopers   Einde van een board....