:: verslag-1 :: verslag-2 :: verslag-3 :: verslag-4 ::

Reisverslag part 3, december

Donderdag, 26 December. Boxing day noemen ze dat hier, zelfde eigenlijk als 2'e kerstdag bij ons, anyway jullie hebben het allemaal al gelezen in mijn laatste email, we zijn krabbetjes wezen vangen samen met Kim en hebben ze nog opgegeten ook, we moeten kwijt dat we het konijn en kalkoen wel een beetje misten met kerst. Maar ach, wat nou klagen met een diner wat in een normaal restaurant onbetaalbaar was geweest. De dag was heerlijk relakst, net als alles eigenlijk al is sinds dat we hier zijn en dus hebben we de rest van de dag een beetje rondgehangen met vrienden van Kim en de dag waardig afgesloten met een eski vol met koud bier...

krabben-in-pan   en-op-tafel
Vers vanuit de pan....   Zo op tafel, echt mmmm

Vrijdag, 27 December, vroeg opgestaan om samen met Kim die vandaag weer aan het werk moet nog even te ontbijten, daarna ondanks dat we nog zolang mochten blijven als we wilden alles snel ingepakt en op naar 'Cotteslow beach' gegaan om daar op het meest trendy strand van Perth lekker zonnend de rest van de dag uit te rusten van een zware kerst ;-).

RuudMar   patrick
Ruud en Mar uitgeput in't zand.   Even wezen zwemmen

's Avonds staat (weer) een barbeque op het program, Trine heeft vanwege het oppassen op de auto van Mar en Trice een barbeque te goed van ons. Wij rond een uur of 6 naar haar huis gegaan, treffen daar een party van dik onder het neder-wiet zittende vage figuren aan die ons heel vriendelijk uitnodigen om ook een vredespijp mee te roken. Zeker nadat duidelijk werd dat we uit 'Holland' komen mogen we haast niet meer weg. Iedereen hier lijkt haast te denken dat elke hollander een professionele wiet teler is die zeker wat van die zooi meegesmokkeld heeft in zijn handbagage.

marco-barbeque   foreshore
Mar start alvast de barbie   Uitzicht vanuit foreshore-park op Perth

Trine komt ons gelukkig redden en we gaan alvast een plekje zoeken aan de 'Fore-shore' bij de 'Swanriver'. Dit is een parkachtige plaats aan de rivier waar het uitzicht bestaat uit een schitterend gezicht op nachtelijk Perth. Samen met wat zwarte en heel tamme zwanen hebben we een toffe barbeque met Trine en een paar vriendinnen van haar. 's Avonds maar eens nadenken waar we gaan slapen, eerst wilden we doorrijden naar Lancelin, maar toch maar dezelfde camping opgezocht als in het begin, het was 2 uur 's ochtends voordat we eindelijk lagen te knorren.

zwanen   barbeque-hut
Ruud voert wat tamme 'black swans'   Volop aan het eten met z'n allen.

Zaterdag, 28 December. Lekker vroeg op vandaag, was niet zo moeilijk ook want we werden de tent uitgebrand door een zon die er weer veel zin in had, het zou vandaag ook weer warm worden, er hing een hoge druk gebied boven Perth en het zou boven de 40 graden worden bleek later. Lekker hoor, vooral als je aardig gewend raakt aan de warmte hier en ook nog als je weet dat het zulk knudde weer is thuis. Eerst nog even lekker in het bubbelbad gedoken voordat we er vandoor gaan.

Toen vertrokken naar Lancelin om een plaatsje te boeken op de camping daar om oud en nieuw daar te kunnen vieren, daarna direct door naar 'Greenhead', daar hebben we nog nooit gevaren en het schijnt best aardig te zijn volgens andere surfers. Greenhead is ook niet zover, 260 K's rijden en dan kom je in een dorpje terecht waar met wat passen en meten 300 mensen wonen. Leuk detail, een mobile phone heeft hier weinig nut, voor de toeristen is er maar een mogelijkheid om te kunnen bellen en dat is een hoge uitkijk heuvel te beklimmen en daar kun je dan met wat mazzel een sms'je sturen of naar huis bellen.

outlook-hill   pancakes
Even bellen op een heuveltje   Pannekoeken eten op Greenhead

Er was weinig wind en na wat rondgekeken te hebben zijn we 's avonds wat gaan vissen met de hoop wat verse haring of blue bone te vangen. Maar we hadden pech want naast ons stond met enorm stinkend aas een vrouw zo'n beetje alle haringen weg te vangen en wij hadden alleen maar wat beet. Als diner maar wat overheerlijke pannekoeken gemaakt (24 stuks !!) en die gingen makkelijk op. Mar nog gered van een enorme spider die in zijn nek een warm overnachtingsplekje zag en gaan slapen.

preparation   take-off
Voorbereiding op't strand   De eerste poging

Zondag, 29 December, vanochtend geen wind, dus maar wat alternatieve actie, wakeboarden op mar's kiteboard achter de auto op het strand, echt een beetje gestoord en typisch iets voor Marco om te proberen. Natuurlijk ging het hem weer van het begin af goed af, een ander valt en breekt wat als je met een gangetje van 40 kilometer per uur over een laagje water van 30 centimeter stuiterd maar het geluk was weer met hem. Met een gezond gevoel van common sense zagen Ruud en ik er maar van af, het filmen en fotograferen vanaf de roofbar vond ik al gevaarlijk genoeg. Nadat de wind wat toenam zijn we ook nog wat gaan surfen op het rif, wel leuk en warm water maar het rif was niet waar we op gehoopt hadden.

fake   inwater
Faky riding op z'n kiteboard   Fulspeed, 40 K's (!)

Om Greenhead goed af te sluiten hebben we nog even lekker wat hamburgers gebakken in de mooie baai van dit kleine dorpje. Overal waar we komen zijn elke keer weer zulke mooie plekjes waar je in de buitenlucht kunt eten dat we het niet laten kunnen steeds weer te barbequen. Maar we hebben ook wel wat in te halen na die 'fantastische' zomer die we in Nederland hebben gehad, hieronder wat foto's.

bay-greenhead   lekker-eten
Barbie in de baai van Greenhead   En daarna lekker eten

Maandag, 30 december, vroeg in de ochtend inpakken en naar Lancelin, daar de hele dag gevaren en mijn eerste gelukte, smooth uitgevoerde backwind gijp gemaakt, hehe eindelijk ook eens iets wat een ander (nog) niet kan. De hele dag genoten van de wind en truuks van anderen, bruin verbrand en behoorlijk moe keren we terug naar onze camping om daar al het zout van ons af te spoelen. Heerlijk avondeten van gerookte haring (!) die we kregen van onze buurtjes samen met het aanbod om gezellig wat weed te komen roken (alweer !!, Nah, nee dank je) en een enorme baal gefrituurde aardappelen compleet met italiaanse salade garnering rond het geheel weer smakelijk af.

Dinsdag, 31 december. Weer gevaren en het rif werkte met meer swell een stukje beter dan gisteren, in de late middag geprobeerd 4 WD te rijden, maar kwamen vast te zitten in het zand. 's Avonds naar de 'tavern', de plaatstelijke pub die enorme ladingen bier had laten komen met een road-train vrachtwagen, en daarnaast een heel gave band has geregeld. Oud en nieuw op het strand, een groep mensen feestvierend en dansend en dat alles bij een heerlijke nachttemperatuur van denk ik zo 25 graden. Pretty impressed en dat zonder vuurwerk, daar zorgde de juigende menigte wel voor toen het klokslag twaalf sloeg.

lifeband   sfeervervaagd
Overzicht feest in Lancelin   Happy new-year !!!